Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Lotus "Extrema"



Ο Ιταλικός οίκος βελτίωσης UK Garage παρουσίασε το τελευταίο του δημιούργημα, την Lotus Extrema βασισμένη στην Exige. Ο οίκος αυτός ασχολείται επίσης με TVR, Noble και Radical. Όσον αφορά τον κινητήρα της Extrema υπάρχει ένας 2,6L με 360 άλογα, ένας 2,8L με 450 και ένας 3,4L με 560, όλοι τους V8. Ακολουθούν ένας V6 2,8L turbo που αποδίδει είτε 300 είτε 350 άλογα καθώς επίσης δύο κινήτηρες Chevrolet LS3 από την Corvette με 420 ή 500 άλογα. Για τους πιο απαιτητικούς όμως υπάρχουν και οι LS7 και LS9 της ZR1, με 513 και 647 άλογα αντίστοιχα. Το τελευταίο σύνολο κάνει το 0-100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα, το 0-200 km/h σε 7 και έχει τελική 320 km/h μέσω χειροκίνητου ή σειριακού κιβωτίου. Το σασί της Extrema είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο αλλά υπάρχει και η επιλογή αμαξώματος με ανθρακονήματα και fiberglass για τους υποψήφιους αγοραστές. Το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 20 εκατοστά για να χωρέσουν οι μεγάλοι αυτοί κινητήρες, καθώς επίσης και το πλάτος λόγω των φαρδύτερων ελαστικών και της νέας ρυθμιζόμενης ανάρτησης. Η βασική έκδοση της Extrema κοστίζει €66.000 μαζί με φόρους, ενώ για τις street-legal εκδόσεις πρέπει να δώσετε κάτι παραπάνω.

7 σχόλια:

trcoff.gr είπε...

Πολύ περίεργο! Η μούρη δείχνει ξεκάθαρα οτι βασίζεται στην 2η γενιά Exige, ενώ από το πλάι οι αεραγωγοί είναι της 1ης γενιάς. Οπως και να έχει είναι εντυπωσιακό.

fentagin είπε...

Συμφωνώ. Είναι εντυπωσιακό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω...φοβερο αυτοκινητο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πολύ να δώ πως θα κάνει προσπέραση σε 599....και τις αντιδράσεις του οδηγού της ferrari

EVO VI είπε...

Και εγώ θα ήθελα πολύ να το δω αυτό Dim P...!

Ανώνυμος είπε...

Ws gnwston o evoVI exei meinei sto evo3!!! RE...... to 9ari 8eloume!!! vale psifoforia twra!!! grigora...oi anagnwstes perimenoun!!

EVO VI είπε...

Δεν γίνεται nikospy, εγώ αποφασίζω :P

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...