Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Αγωνία στην F1


Φωτιά έχει πάρει το πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 μετά από τον τελευταίο αγώνα στην Κίνα. Οι τρεις υποψήφιοι οδηγοί για τον τίτλο έχουν βρεθεί πολύ κοντά στην βαθμολογία με τον Felipe Massa να είναι εκτός παιχνιδιού. Μετά και την τελευταία του -ανέλπιστη- νίκη στην Κίνα ο Kimi Raikkonen “βλέπει” τίτλο, αν και είναι αρκετά δύσκολο. Όμως στη Formula 1 ποτέ μην λες ποτέ! Ας μην ξεχνάμε τι είχε πάθει ο Ηakinnen στο παρελθόν, όπου τον πρόδωσε ο κινητήρας της McLaren λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό! Έτσι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, οι Ηamilton, Alonso, Raikkonen θα κοντραριστούν μέχρι τελικής πτώσεως. Παρόμοιο σκηνικό, με τρεις διεκδικητές τίτλου, είχε να συμβεί από το 1986 ανάμεσα στους Nigel Mansell, Nelson Piquet και Alain Prost, με τον τελευταίο να κατακτά το πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, παρόλο που πέρασε από σαράντα κύματα (σκάνδαλο κατασκοπείας), και με τον “rookieLewis Hamilton να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί με 107 βαθμούς. Πίσω του, ο πολύ πιο έμπειρος και 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fernando Alonso (103β.), που δεν είναι το παιδάκι που θα φοβηθεί τον Lewis, έχει αποδείξει πως έχει τα κότσια να τα βάλει ακόμα και με μεγαθήρια, όπως ο Michael Schumacher, και να τα κατατροπώσει. Λίγο πιο πίσω, ο λεγόμενος –από πολλούς- “γκαντέμης” της Formula 1, Kimi Raikkonen (100β.), που λόγω “ατυχιών” ή συμπτώσεων δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τίτλο, παρόλο το ταλέντο του. Γιατί ως γνωστών, από την Φιλανδία προέρχονται οι καλύτεροι οδηγοί. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως κάποια στιγμή θα καταφέρει να ορθοποδήσει και ελπίζω να είναι κοντά αυτή η στιγμή και να μην πάει χαμένο άλλο ένα ταλέντο…

Εν αναμονή του “τελικού” της 21ης Οκτωβρίου εσείς θα μπορέσετε να βγάλετε τον φετινό πρωταθλητή μέσω της ψηφοφορίας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο 20 του μήνα. Ας ελπίσουμε να κερδίσει ο καλύτερος και να γίνει ωραίος αγώνας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...