Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

EVO X FQ330 SST

Η Mitsubishi Μεγάλης Βρετανίας έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της βάζοντας το SST στο Evolution X FQ 330. Όπου SST είναι το κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Mitsubishi, κοινώς Sport Shift Transmission. Το αποτέλεσμα είναι 4,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h, δηλαδή 0,3 λιγότερο από αυτήν με το χειροκίνητο, με τη μέγιστη ροπή (437Nm) να είναι διαθέσιμη από τις 3,500 rpm και την τελική να ανέρχεται σε 249 km/h. Η αύξηση της ιπποδύναμης κατά 30 άλογα στο FQ 330 προέρχεται από τη νέα εισαγωγή αέρα, τη νέα σωλήνωση του intercooler, τη νέα εξαγωγή καθώς και από τον επαναπρογραμματισμό της ECU. Στην Αγγλία κοστίζει γύρω στα 41.000 ευρώ δηλαδή 3.400 παραπάνω από το απλό EVO με το SST.

2 σχόλια:

trcoff.gr είπε...

Προφανώς η Ralliart Βρετανίας έκανε τις κατάλληλε επεμβάσεις και στους συμπλέκτες του SST, ώστε να διαχειριστούν σωστά την αυξημένη ροπή! Κρίμα που δεν ειναι το ίδιο δραστήρια η ελληνική αντιπροσωπεία

EVO VI είπε...

Οι Άγγλοι ως γνωστών έχουν μεγάλη πόρωση με τα EVO... Στην Ελλάδα για να φτάσουν στο σημείο να εξελίσουν κιβώτια διπλού συμπλέκτη θα έχουν περάσει 50 χρόνια!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...